Home

Hobo & Althobo

Francis Music Friends

Tekeningen & Schilderijen

Gedichten

  Foto's  

Nieuwsbord

ContactLidia Francis van der Vegt

Francis Music FriendsIn samenwerking met 'Hotel Erica' en 'Francis Music Friends' gaat er een nieuwe kamermuziek serie van start, die plaats zal vinden in de mooie grote zaal van Hotel Erica in Berg in Dal. Molenbosweg 17, 6571 BA Berg en Dal, 024-6843514, info@hotelerica.nl, www.hotelerica.nl.

Hoboïste Lidia Francis van der Vegt nodigt haar muziekvrienden uit om een aantal gevarieerde concerten te geven. In de de pauzes van de concerten zullen er culinaire variëteiten klaarstaan, die per concert verschillen.

Lidia: "Kamermuziek kent vele stijlen en is vaak verrassend. Doordat het publiek er vlakbij zit geeft het een nieuwe ervaring en een intentie die je raakt. Een wereld van aandacht voor zowel de musicus als de luisteraar".Overzicht van de volgende concerten:

zaterdag 14 november, 17.30 uur
diner-concert

Tussen de gangen wordt het publiek uitgenodigd om te luisten naar een bijzondere speler op de accordeon. Oleg Lysenko, geboren in de Oekraïne en woont nu 15 jaar in Nederland, speelt prachtige klassieke werken, virtuoos en ontroerend. Werken van A. Vivaldi, J.S. Bach, D. Scarlatti, Fr. Chopin en de tango componist Astor Piazolla. Een concert wat u niet mag missen. Hotel Erica zorgt voor een heerlijk diner.
Reserveer voor tickets:

tel: +31 (0)24-6843514 / info@hotelerica.nl
Molenbosweg 17 6571 BA Berg en Dal
www.hotelerica.nl

zondag 13 december 2015, 15.00 uur
Vriendenconcert over de grens

Frederik Geene: altviool, Kerstin Raulfs-Bolhöfer: fagot, Lidia Francis van der Vegt: hobo en Barbara Oymanns: piano.

Frederik, Kerstin en Barbara hebben hun werkterrein in Duitsland en zijn bevlogen kamermuziekspelers. Er wordt in afwisselende bezetting gespeeld. Een romantisch programma met vooral bekende componisten, die ook prachtige muziek hebben geschreven, die men niet zo vaak hoort. Laat u verrassen.

Werken van A. Reicha, A. Glazunov, Fanny Mendelssohn, Robert en Clara Schumann, Joh. Brahms en A. Klughardt.

zondag 10 januari 2016, 15.00 uur
Een nieuw jaar: Sprankelende muziek

Door het Ardito Ensemble met pianosolist Hans-Erik Dijkstra.
Nicole Schmaloer: fluit, Lidia van der Vegt: hobo, Anton Willems: klarinet, Jeroen Duindam: fagot, Truus Litjens: hoorn.

Zij laten Mozarts kwintet horen, licht en verhelderend tegenover het sextet van Francis Poulenc, dat speels, warm en spectaculair klinkt. Verder op het programma: sprookjesmuziek van Maurice Ravel en een trio van Robert Delanoff, swingend en innemend.

zondag 14 februari 2016, 15.00 uur
Verleidelijk Valentijns Concert

Door Ensemble Cantar d'Amore:
Serena Jansen: zang, Emiel Hoefnagel: zang, Lidia van der Vegt: oboe d'amore, Pauline Schenck: klavecimbel.

Cantar d'Amore; Zingen over de liefde.
Deze naam is een toespeling op het grote aandeel liefdesduetten die, mèt hun theatrale presentatie, één van de hoogtepunten van dit ensemble vormen. Een andere specialiteit is het melodieuze en melancholische spel van de Oboe d'Amore. Uit de (Italiaanse) vroeg barok - denk bijvoorbeeld aan C. Monteverdi - maar ook een enkele keer uit het eigen moderne repertoire, stelt Cantar d'Amore een aansprekend en afwisselend programma samen dat boeit en ontroert.

zondag 17 april 2016, 15.00 uur
Lente Concert

Maria João Carmo: mezzo sopraan,
Anna Wiersum: viool en altviool,
Lidia Francis van der Vegt: hobo,
Rik Helmes: piano.

In romantische sferen, gepassioneerde liefde en melancholieke mijmeringen. Hoogtepunt zijn twee bijzondere poëtische werken van de Amerikaanse componist Charles Loeffler (1861-1935). Verder op het programma: Frans Schubert, Camille Saint-Saëns, Jules Massenet en Roger Quilter.
zondag 16 mei 2016, 15.00 uur
Pinksterconcert

Arpeggio Vento: fluitiste, Appelona Klarenbeek, Lidia van der Vegt: hobo en harpiste Heleen Venekamp presenteren samen met tenor Emiel Hoefnagel een programma met verrassende klanken uit de klassieke en impressionistische periode van zoete helderheid, dromerige landschappen, zoekende mystiek en Spaans temperament.

Werken van Monteverdi, Tenducci, Schubert, Cui, Ibert, Debussy en Militello.